Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η κοιλιά και πώς να την… εξαφανίσετε



Θέλετε να «δαμάσετε» την κοιλιά σας εν όψει των εξορμήσεών σας στις παραλίες και νομίζετε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσετε τους κοιλιακούς;
Απατάστε!
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι 
οι μέθοδοι επίτευξης μιας επίπεδης και σφιχτής κοιλιάς διαφέρουν ανάλογα με την αιτία που την έκανε να ξεχειλώσει.


Η μπιροκοιλιά
Είναι ο πιο συνήθης τύπος κοιλιάς που μπορεί να εμφανίσουν όσοι καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, σακχαρούχα τρόφιμα και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, ακολουθώντας ταυτόχρονα καθιστική ζωή.
Πρώτος κανόνας στην προκειμένη περίπτωση είναι ο περιορισμός του αλκοόλ, το οποίο ως καθαρό σάκχαρο εναποτίθεται σε… καλή μεριά και διακόπτει το κάψιμο του υπόλοιπου λίπους μέχρι να γίνει η δική του επεξεργασία από τον οργανισμό. Δύο εβδομάδες αφότου κόψετε το αλκοόλ, είναι η ώρα να αναθεωρήσετε όλο το πρόγραμμα διατροφής σας. Περιορίστε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα συντηρητικά και εμπλουτίστε το μενού σας με μη επεξεργασμένα, φρέσκα τρόφιμα, όπως ψάρια, αβγά, οργανικό κρέας, φρούτα και λαχανικά. Τέλος, συνδυάστε το υγιεινό πρόγραμμα διατροφής με συστηματική άσκηση. Αρκεί το καθημερινό περπάτημα.

Η κοιλιά του στρες
Αυτός ο τύπος κοιλιάς συναντάται συνήθως σε ανθρώπους τελειομανείς, οι οποίοι μάλιστα ταλαιπωρούνται συχνά από πεπτικές διαταραχές, όπως σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, και συνεπώς φουσκώματα.
Στην προκειμένη περίπτωση σημαντικό ρόλο στην απόκτηση μιας επίπεδης κοιλιάς παίζει ο καλός βραδινός ύπνος, αφού οι στρεσαρισμένοι άνθρωποι σε γενικές γραμμές δεν ξεκουράζονται καλά και η ελλιπής ξεκούραση με τη σειρά της προκαλεί μεταβολικές διαταραχές και αύξηση της όρεξης. Καταπραϋντικές ιδιότητες έχει και το μαγνήσιο, ένα μέταλλο που ενδείκνυται να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα διατροφής στηνν περίπτωση αυτή. Σε ό,τι αφορά την άσκηση, καλύτερα να αποφεύγονται τα έντονα προγράμματα, που αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες), και να προτιμώνται πιο «γλυκές» ασκήσεις, όπως η γιόγκα.

Η κοιλιά της εγκυμοσύνης
Είναι η κοιλιά που μένει όταν τελειώνει η εγκυμοσύνη, αλλά ξεκινούν οι απαιτήσεις της μητρότητας, που δεν αφήνουν χρόνο στις νέες μαμάδες για τον εαυτό τους.
Στην περίπτωση αυτή θα βοηθούσε αρχικά ένα συμπλήρωμα διατροφής με ιχθυέλαια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να ξυπνάνε τις ορμόνες που συμβάλλουν στο κάψιμο του λίπους.
Σημαντική είναι επίσης η καθημερινή πρόσληψη ωφέλιμων λιπαρών οξέων ωμέγα-3, που υπάρχουν σε αφθονία στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς και τις ελιές. Οχι μόνο απορροφούν καλύτερα τις βιταμίνες των τροφών, αλλά καταπολεμούν και το αίσθημα της κόπωσης, που κυριαρχεί τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε και μια μικρή σιέστα στη διάρκεια της μέρας. Σε επίπεδο άσκησης, συστήνονται οι ασκήσεις πυελικού εδάφους, γνωστές ως Κέγκελς, που λειτουργούν σαν φυσικός κορσές για το σώμα και βοηθούν την κοιλιά να σφίξει από μέσα προς τα έξω.

Η κοιλίτσα
Παρατηρείται συνήθως σε όσους έχουν απαιτητικές καριέρες και πολύ φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα. Ενδεχομένως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν από κάποια χρόνια είχαν πάθος με τη γυμναστική, αλλά στην πορεία λόγω έλλειψης χρόνου οδηγήθηκαν σε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα εκγύμνασης και πιο πρόχειρες λύσεις φαγητού.
Στην περίπτωση αυτή, μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε ίνες θα βελτίωνε σημαντικά πιθανές πεπτικές διαταραχές, όπως φλεγμονές, φουσκώματα και δυσκοιλιότητα. Τα πρασινόφυλλα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης καταπολεμούν το κοιλιακό πρήξιμο, ενώ το άφθονο νερό αποτοξινώνει τον οργανισμό. Την ίδια στιγμή, για την τόνωση των κοιλιακών μυών συστήνονται ειδικές ασκήσεις με βαράκια.

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...