Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Όσο Πιο Συχνά Τρώμε, Τόσο Πιο Γρήγορα Χάνουμε Κιλά!Όταν κάποιος αποφασίζει για πρώτη φορά να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να μειώσει το σωματικό βάρος του, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό του είναι να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνει και/ή να αυξήσει την καθημερινή σωματική του δραστηριότητα.

Ας σταθούμε στην πρώτη διαθέσιμη επιλογή. Η πλειοψηφία όσων ξεκινούν μια δίαιτα αδυνατίσματος τείνουν να αφαιρέσουν γεύματα από το καθημερινό τους διαιτολόγιο. Κάποιοι μάλιστα προτιμούν τα τρώνε μόνο μία φορά την ημέρα και συνήθως αυτή είναι το βράδυ, λόγω του φόρτου της ημέρας του σημερινού επαγγελματία.


Άσχετα με το αν τα γεύματα που τρώμε αργά το βράδυ, προσθέτουν λίγο περισσότερο λίπος στο σώμα μας, το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού.

Έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας, τους ανθρώπους των σπηλαίων, τον προγραμματισμό του μεταβολισμού και της αποθήκευσης λίπους στο σώμα μας.

Όταν ο άνθρωπος έμενε στα σπήλαια, ζούσε μια επικίνδυνη ζωή και η τροφή του χρειαζόταν κόπο και χρόνο για να αποκτηθεί. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έπρεπε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολύ συχνά τη μακροχρόνια έλλειψη τροφής. Έτσι λοιπόν το σώμα του ρυθμίστηκε ώστε να αποθηκεύει λίπος που θα το χρησιμοποιήσει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το κακό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει ο οργανισμός μας να είναι επηρεασμένος από εκείνη την εποχή. Κάθε φορά που παραλείπουμε γεύματα ή αφήνουμε το σώμα μας να εξαντληθεί από την πείνα, ο εγκέφαλος δίνει 2 βασικές εντολές. Να μειωθούν οι σωματικές μας λειτουργίες (ο μεταβολισμός) και όταν φάμε κάτι να γίνει άμεσα λίπος ώστε να είμαστε έτοιμη για την επόμενη πιθανή λιμοκτονία.

Το κόλπο λοιπόν είναι να μπορέσουμε να ξεγελάσουμε αυτό το ένστικτο και ενώ δεν λαμβάνουμε πολλές θερμίδες, ο μεταβολισμός μας να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και να χάνουμε βάρος.

Αυτό θα το καταφέρουμε, αν δείξουμε στο σώμα μας ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Ότι θα του παρέχουμε τροφή συνεχώς και ότι χρειάζεται να ενεργοποιήσει το συναγερμό λιμοκτονίας!

Αν μπορείτε να τρώτε 5-6 γεύματα την ημέρα, αλλά και να κρατάτε τις συνολικές θερμίδες στο επιθυμητό επίπεδο, τότε σίγουρα θα χάνετε κιλά πολύ πιο γρήγορα από ό,τι είχατε υπολογίσει.

Δεν χρειάζεται να είναι κανονικό γεύμα. Είναι δύσκολο να έχετε μικρά γευματάκια κάθε 3 ώρες. 1-2 φρούτα, μια μικρή σαλάτα, ένα ποτήρι γάλα, είναι μια χαρά επιλογές και πραγματικά γρήγορες λύσεις.

Καλή συνέχεια σε όσους κάνουν δίαιτα και καλή διασκέδαση στις παραλίες.

Πηγή: katerina-kanelaki.blogspot.com

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...