Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μια pop star που απλά...δεν υπάρχει!

Είναι όμορφη, επιτυχημένη, σέξι, κυριαρχεί στα Charts της Ασίας και έχει εκατομμύρια θαυμαστές!
Το μεγαλύτερο ποπ είδωλο της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου δεν είναι άνθρωπος με σάρκα και οστά. Αλλά ένα ψηφιακό ολόγραμμα.
Με ύψος 1,61 και μακριά συνήθως πράσινα μαλλιά, η ψηφιακή σταρ Hatsune Miku έχει κλέψει καρδιές.
Η φήμη της έχει απλωθεί σε όλη την Ιαπωνία και όλες τις οι συναυλίες είναι πλέον sold out.


Το ολόγραμμα που απεικονίζει ένα 16χρονο κορίτσι βγήκε να αποτελέσει το άλλο άκρο στον Justin Bieber που σαρώνει στις ΗΠΑ, με τη διαφορά ότι ο Justin είναι νέος με φυσική υπόσταση και φυσικά έχει τις αδυναμίες ενός μικρού παιδιού σε αντίθεση με την ακούραστη και πλήρως ελεγχόμενη Hatsune.
H Hatsune Miku είναι δημιούργημα της Crypton Media. Ξεκίνησε σαν μία εφαρμογή text-to-voice και έφτασε να δημιουργεί μια εικονική "περσόνα", περιβάλλοντας επί σκηνής ένα πλάσμα που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στον κόσμο των manga.
Στη συνέχεια φτιάχτηκε η εφαρμογή MikuMikuDance η οποία έδινε τη δυνατότητα στους fans να φτιάχνουν τα δικά τους music videos και τέλος προστέθηκε υποστήριξη για kinect και έτσι κατάφερε να γίνει το πρώτο λογισμικό που υποστηρίζει real-time motion capture.



To 3D άβαταρ της Hatsune "χρησιμοποιεί" τη φωνή μιας αληθινής τραγουδίστριας που λέγεται Saki Fujita.
Η αλήθεια είναι όμως ότι ελάχιστα μοιάζει η φωνή της αληθινής τραγουδίστριας με αυτήν της Hatsune.
Αυτό συμβαίνει γιατί ανάμεσα στην τραγουδίστρια και το ψηφιακό ολόγραμμα, παρεμβάλλεται η υπερσύγχρονη τεχνολογία της Yamaha με την εφαρμογή Yamaha-Vocaloid.
Αυτή η υπερσύγχρονη singing synthesis technology υπόσχεται την παραγωγή "αληθινών" τραγουδιών ενώ το μόνο που απαιτείται είναι οι στίχοι και οι νότες !
H Crypton και η Yamaha λοιπόν κρύβονται πίσω από την επιτυχία της Hatsune Miku και των φίλων της στην Ιαπωνία.
Οι συναυλίες είναι συνεχείς, οι fans αριθμούνται πλέον σε αρκετά εκατομμύρια και όλα δείχνουν πως η νέα αυτή τεχνολογία θα μπει για τα καλά στη ζωή μας.
Χιλιάδες νέοι συνθέτουν τη δική τους μουσική, κατασκευάζουν τα δικά τους άβαταρ και προσπαθούν ως παραγωγοί πλέον να προωθήσουν τους καλλιτέχνες τους στο παγκόσμιο στερέωμα.


Η νέα αυτή τεχνολογία σαρώνει ήδη και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο "Vocaloidism" (από το Vocaloid της Yamaha) γίνεται μόδα και νέα τραγούδια προστίθενται καθημερινά στο επίσημο site της Αγγλικής κοινότητας Vocaloidis.
Μικρή σημασία έχει αν μας αρέσει η Hatsune.
Σημασία έχει πως η τεχνολογία τρέχει και ίσως το μέλλον να είναι πιο κοντά απ ό τι ως τώρα πιστεύαμε.



Πηγή: i-diadromi.com

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...