Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Προσέξτε όταν παρακολουθείτε ποδοσφαίρο !!!!!!


Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφράγματος στους άντρες ύστερα από ένα κρίσιμο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Μια προειδοποίηση για όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου: Προσέξτε όταν παρακολουθείτε κρίσιμα παιχνίδια, μπορεί να αποβούν μοιραία.

   Ολλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ύστερα από μελέτες, ότι 50% περισσότεροι άντρες πέθαναν από έμφραγμα του μυοκαρδίου ή καρδιακή προσβολή την ημέρα που η ολλανδική εθνική ομάδα αποκλείστηκε από το Ευρωπαικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 1996, σε σχέση με τους θανάτους από τις ίδιες αιτίες που σημειώνονται οποιαδήποτε άλλη ημέρα. Για τις γυναίκες, δεν αυξήθηκε αλλά ούτε μειώθηκε το ποσοστό.
   Τα αποτελέσματα των μελετών, που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, δείχνουν ότι σημειώθηκαν 14 περισσότεροι θάνατοι στις 22 Ιουνίου 1996, ημέρα που διεξήχθη ο αγώνας, σε συγκριση με τους θανάτους που σημειώθηκαν από τις ίδιες αιτίες πέντε ημέρες πριν και πέντε ημέρες μετά. Για να βεβαιωθεί ότι η αύξηση αυτή στο ποσοστό των θανάτων δεν ήταν εποχική, ο καθηγητής Ντίντερικ Γκρόμπε του κέντρου υγείας του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης συνέκρινε τόν αριθμο των θανάτων της συγκεκριμένης ημέρας με αυτούς την αντίστοιχη περίοδο το 1995 και το 1997. "Σε ένα συγκεκριμένο αγώνα είχαμε μια σημαντικη αύξηση θανάτων. Ηταν στα προημιτελικά, ήταν ένας δραματικός αγώνας. Εληξε ισόπαλος και κρίθηκε στα πέναλτι", τόνισε ο ολλανδός καθηγητής. Η Γαλλία κέρδισε τον αγώνα με 5-4 στα πέναλτι, επειδή το πέναλτι που χτύπησε ο Κλάρενς Ζέεντορφ, το απέκρουσε ο γάλλος τερματοφύλακας. Εκτός από την αυξημένη ψυχική και πνευματική ένταση, παράγοντες όπως η μεγαλύτερη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, επισημαίνει ο δρ. Γκρόμπε.

ΠΗΓΗ: blackhumor.gr

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...