Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η εκδίκηση καταστρέφει τη ζωή σας!



Γι' αυτό καλύτερα να είστε cool

Οι άνθρωποι που λειτουργούν με τη λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και τείνουν να ανταποδίδουν στα ίσα αυτά που τους κάνουν οι άλλοι, είναι λιγότερο ευτυχισμένοι και πιο φτωχοί, ενώ αντίθετα εκείνοι που δεν θεωρούν απαραίτητο να ανταπαντήσουν, είναι πιθανότερο να ζήσουν μια ζωή γεμάτη νόημα, πιο ευτυχισμένη, αλλά και πιο άνετη υλικά.

Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε ολλανδική έρευνα, η οποία διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ υπό τον καθηγητή Τόμας Ντόμεν και το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βόννης υπό τον καθηγητή Άρμιν Φαλκ, και δημοσιεύτηκε στο έγκυρο οικονομικό περιοδικό «Economic Journal».

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν το δείγμα τους σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που τείνουν να εκδικούνται και σε όσους προτιμούν να συγχωρούν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, οι πρώτοι έχουν μικρότερο κύκλο φίλων και γνωστών και εκδηλώνουν μεγαλύτερο βαθμό δυσαρέσκειας στη ζωή τους.

Όσον αφορά τη σχέση τους με την εργασία, οι εκδικητικοί χαρακτήρες δεν ενστερνίζονται το μότο «περισσότερα χρήματα ίσον περισσότερη εργασία» και όχι σπάνια εκδικούνται αρνούμενοι να εργαστούν ή κάνοντας σαμποτάζ. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο να χάνουν συχνότερα τη δουλειά τους, με συνέπεια να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με τους μη εκδικητικούς.

Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι κατά μέσο όρο τείνουν να εργάζονται περισσότερες ώρες υπερωρία, μόνο όμως όταν θεωρούν δίκαιη την αμοιβή τους, και γενικότερα κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους εκδικητικούς.

Πηγή: ygeianews

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...