Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 10 εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο!


Σύμφωνα με τη λίστα που κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org, 10 προσωπικότητες ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή ανά τον κόσμο για τα επιτεύγματά τους, που τους καθιστούν ως τους εξυπνότερους ανθρώπους. Η λίστα με τις δέκα μεγαλύτερες ευφυΐες είναι μεν υποκειμενική, σημειώνεται όμως πως η εν λόγω ιστοσελίδα θεωρείται έγκυρη και βασίζεται στο IQ που έχει επισήμως καταμετρηθεί καθώς και στα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουν κατακτήσει οι δέκα διάνοιες. Άλλωστε, υπογραμμίζεται και από τους ίδιους τους συντάκτες της ιστοσελίδας, η λίστα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως «Ευαγγέλιο», «αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος».

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός

IQ: 230

Ηλικία: 36

Το «παιδί θαύμα», γεννήθηκε το 1975 στην Αυστραλία.  Σύμφωνα με το Smithsonian Online Magazine, ο Τάο διδάχθηκε βασική αριθμητική από την ηλικία των δύο ετών. Το 1986, σε ηλικία 10 ετών, παίρνει μέρος στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα και κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο, το 1987 το αργυρό και το επόμενο έτος σε ηλικία 13 ετών κερδίζει το χρυσό μετάλλιο. Είναι ο μικρότερος μαθητής που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Μαθηματικών Ολυμπιάδων. Το 2006 πήρε το βραβείο «Fields» (βραβείο Νόμπελ στα Μαθηματικά). Έχει ασχοληθεί με την Αρμονική Ανάλυση, τη Συνδυαστική, Μερικές Διαφορικές εξισώσεις, Αναλυτική Θεωρία Αριθμών.

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός

IQ: 225

Ηλικία: 30

Στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στη NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη.

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός

IQ: 210

Ηλικία: 50

Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες για τις τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά) που μιλούσε άπταιστα, στην ηλικία των… δύο ετών! Έχει εργαστεί στη NASA ως έφηβος και έχει εκπαιδευτεί στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ, από την ηλικία των 8 ετών.

4. Ρικ Ρόσνερ, σεναριογράφος

IQ: 190

Ηλικία: 52

Πολυπράγμων και εκκεντρικός, και σίγουρα ιδιοφυΐα. Ο Ρόσνερ είναι ο άνθρωπος που γράφει τα κείμενα για το διάσημο σώου του Τζίμι Κίμελ καθώς και για πολλές αμερικανικές εκπομπές. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος με… roller skates.

5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής

IQ: 190

Ηλικία: 49

Πρόκειται για το νεότερο άνθρωπο που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια. Πλέον έχει αποσυρθεί από το άθλημα και βγάζει τα προς το ζην γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις.

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός

IQ: 180

Ηλικία: 65

Ο Γουντς έχει κερδίσει τρία βραβεία Emmy και έχει προταθεί δύο φορές για το Όσκαρ. Ο 65χρονος ηθοποιός γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου. Στη συνέχεια, όμως, τον κέρδισε η έβδομη τέχνη και έστρεψε την πλάτη του σε μια ακαδημαϊκή καριέρα για χάρη του σελιλόιντ. Έχει συνδέσει το όνομα του με ταινίες όπως τα «Once Upon a Time in America», «Salvador», «Nixon», «Ghosts of Mississippi», κ.ά.

7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας

IQ: 170

Ηλικία: 59

Ο Άλεν είναι συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ. Με άλλα λόγια, είναι ο 48ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ταυτόχρονα είναι και και ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της υφηλίου.

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια

IQ: 170

Ηλικία: 35

Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού σε εθνικό επίπεδο στην ιστορία. Στα 15 της κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από τον Μπόμπι Φίσερ, που όταν είχε γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν κατά έναν μήνα μεγαλύτερος. Διακρίθηκε χάρη στην ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε ένα πεδίο γνώσης.

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός

IQ: 170

Ηλικία: 59

Ο Βρετανός καθηγητής του φημισμένου πανεπιστήμιου Πρίνστον κατάφερε το 1995 και έλυσε το «τελευταίο θεώρημα του Φερμά», το αποκαλούμενο και «δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία» που απασχολούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια! Έχει κερδίσει 15 διεθνή βραβεία μαθηματικών και επιστήμης. Και συνεχίζει…

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός

IQ: 160

Ηλικία: 70

Συγγραφέας 7 βιβλίων και κατά πολλούς διάδοχος του Αλβέρτου Αϊνστάιν. Έχει κερδίσει 14 διεθνή βραβεία. Σίγουρα, ο πιο αναγνωρίσιμος από τους δέκα της σχετικής λίστας.

πηγή: news247.gr

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...