Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οι φούστες είναι το μυστικό για την επιτυχία!


Μια αμφιλεγόμενη έρευνα για τον ενδυματολογικό κώδικα των εργαζόμενων γυναικών
Στο συμπέρασμα ότι οι φούστες μπορούν να οδηγήσουν μια γυναίκα και στην επαγγελματική καταξίωση κατέληξε ο καθηγητής Karen Pine, του πανεπιστημίου του Hertfordshire.

Ο καθηγητής και η ερευνητική του ομάδα προέβαλε σε 300 συμμετέχοντες φωτογραφίες εργαζόμενων γυναικών, οι οποίες φορούσαν είτε παντελόνια είτε φούστες.

Παρόλο που η ποιότητα και το ύφος των ρούχων ήταν στα ίδια επίπεδα, όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν κάποια φωτογραφία που να τους θυμίζει έννοιες όπως επιτυχία, αυτοπεποίθηση, μισθός και ευελιξία προτίμησαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν γυναίκες που φορούσαν φούστες.

Σχετικά με την προτίμηση των ερωτηθέντων ο καθηγητής είπε: «Η πρώτη εντύπωση γίνεται συνήθως ραγδαία. Κατά το πρώτο δευτερόλεπτο, μετά το πρόσωπο, το άτομο που έχουμε απέναντί μας βγάζει συμπεράσματα για την προσωπικότητα και για τις συνήθειες μας από την ενδυμασία.

Οι γυναίκες γενικά έχουν περισσότερες επιλογές για τα ρούχα που θα φορέσουν στον εργασιακό τους χώρο κρατώντας βεβαίως τις ισορροπίες. Αυτό μπορούν να το πετύχουν φορώντας φούστες χωρίς όμως να γίνονται προκλητικές. Ο ενδυματολογικός μας κώδικας είναι ένας άμεσος τρόπος επικοινωνίας. Το εντυπωσιακό ντύσιμο μπορεί να είναι το κλειδί για την επιτυχία».

Πηγή: newsbeast.gr

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...