Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Οι υπερωρίες… βλάπτουν σοβαρά την υγεία!Οι συνεχείς υπερωρίες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης βαριάς κατάθλιψης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα πολυετούς έρευνας που έγινε με τη συμμετοχή 2.000 υπαλλήλων βρετανικών υπηρεσιών.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από το University College London και το φινλανδικό Ιατρικό Ινστιτούτο Εργασίας συμμετείχαν 1626 άνδρες και 497 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν 47 έτη ενώ οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν από τους επιστήμονες επί 3,8 μέχρι και 7,2 χρόνια. Το 11 % των συμμετεχόντων στην έρευνα εργάζεται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 11 ώρες την ημέρα. Για να συμμετάσχουν έπρεπε να αποκλειστεί στο προοίμιο ότι παρουσιάζουν ήδη κάποια ψυχική ασθένεια.


Αποτελέσματα


Όπως προκύπτει από την έρευνα, 66 από τους 2123 συμμετέχοντες, δηλαδή το 3,1%, παρουσίασαν βαριάς μορφής κατάθλιψη. Από τους 1105 συμμετέχοντες που εργάζονται 7 με 8 ώρες την ημέρα βαριά κατάθλιψη παρουσίασαν 38 άτομα, σε 227 με 11 έως 12 ώρες καθημερινό χρόνο εργασίας βαριά κατάθλιψη εμφάνισαν συνολικά 10 άτομα. Βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι οι πιθανότητες εμφάνισης βαριάς μορφής κατάθλιψης είναι διπλάσιες σε υπαλλήλους που κάνουν συστηματικά πολλές υπερωρίες σε σχέση με εκείνους που δεν κάνουν καθόλου.

Οι συντάκτες της έρευνας σημειώνουν ωστόσο ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν «λογικές εξηγήσεις» για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε άτομα που κάνουν υπερωρίες. Άλλες έρευνες έχουν καταδείξει ότι οι υπερωρίες οδηγούν συχνά σε οικογενειακές συγκρούσεις, μεγαλύτερη κόπωση και περισσότερες ορμόνες του στρες στο αίμα.

Πηγή: 24wro

Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...