Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Πώς είναι τα παιδικά δωμάτια σε 10 χώρες; (φώτος)


Ο φωτογράφος James Mollison κυκλοφόρησε ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον λεύκωμα για τη ζωή των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Το project λέγεται "Where Children Sleep". Οι φωτογραφίες που έβγαλε τα λένε όλα.


Ιndira (7 ετών) από το Νεπάλ. Το σπίτι της είναι ένας χώρος σε παλιά αποθήκη. Δουλεύει από τα 3 της 6 ώρες τη μέρα.


Kaya (4 ετών) από το Τόκιο. Ονειρεύεται να σχεδιάζει κινούμενα σχέδια όταν μεγαλώσει, έχει ένα τεράστιο δωμάτιο με πολλά παιχνίδια, ρούχα και διακοσμητικά.


Dong (9 ετών) από την Κίνα. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστυνομικός. Πηγαίνει στο σχολείο, παίζει με τους φίλους του και τα απογεύματα βλέπει τηλεόραση στο μοναδικό χώρο που έχει το σπίτι του.


Joey (11 ετών) από το Κεντάκι, Η.Π.Α. Στα 7 του χρόνια πυροβόλησε το πρώτο του ελάφι, του αρέσει το κυνήγι, έχει πιστόλια και τόξο, ενώ έχει μία σαύρα για κατοικίδιο.


Jasmine (4 ετών) από το Κεντάκι, Η.Π.Α. Παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς για παιδιά (περισσότερους από 100) από τότε που γεννήθηκε. Για τους διαγωνισμούς εξασκείται καθημερινά με προσωπικό εκπαιδευτή.



Lamine (12 ετών) από τη Σενεγάλη. Μοιράζεται το δωμάτιό του με άλλα αγόρια. Το κρεβάτι του είναι μία τάβλα με τούβλα. Δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ και πριν κοιμηθεί διαβάζει το Κοράνι.


Thais (11 ετών) από τη Βραζιλία. Μοιράζεται το δωμάτιό της με την αδερφή της. Ζει σε μια γειτονιά όπου κάθε μέρα γίνονται ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει μοντέλο, όπως τα περισσότερα κορίτσια στη Βραζιλία.


Douha (10 ετών) από την Παλαιστίνη. Μένει σε κατασκήνωση προσφύγων. Έχει 11 αδέρφια και μοιράζεται το δωμάτιο με τις 5 αδερφές της. Ο αδερφός της αυτοκτόνησε σε επίθεση ενάντια στο Ισραήλ.



Jamie (9 ετών) από τη Νέα Υόρκη. Μένει σε ένα τεράστιο σπίτι στην 5η Λεωφόρο. Όταν μεγαλώσει θα γίνει δικηγόρος σαν τον πατέρα του. Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει τζούντο και κολύμβηση.


Άστεγο παιδί από τη Ρώμη, Ιταλία. Μένει σε στρώμα στην ύπαιθρο. Η οικογένειά του και αυτός δεν έχουν ταυτότητες και καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων

Πηγή:  E-Radio.gr Blog 




Twitter Facebook Αγαπημένα
Αν έχετε κάποιο άρθρο που θα θέλατε να το δημοσιεύσουμε και να το κάνουμε ΤΟΥΜΠΑΝΟ στείλτε μας email στο toubano@yahoo.com

Η αναδημοσίευση άρθρων επιτρέπεται μόνο εάν υπάρχει αναφορά πηγής.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...